“İlaçların en hayırlısı, hacamat, müshil ve sülüktür.” (Kenzu’l-Ummal, h.no: 28167-Beyhakî’den naklen)
Hacamatın Faydaları
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır.
Vücutta birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar.
Ağrıları giderir, ödemi çözer.
Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Kan akışını düzenleyerek tansiyonu dengeler.
Beyin fonksiyonlarını canlandırır.
İleride oluşabilecek muhtemel hastalıkların önlenmesinde etkilidir.
Bel, boyun fıtığı, eklem ağrıları, karaciğer, kalp hastalıkları, psikolojik hastalıklar gibi hemen hemen tüm kronik hastalıkların tedavisinde fayda sağlar.
Göze canlılık verir, gözün görme kabiliyetini artırır.
Unutkanlık, dikkat eksikliği ve baş ağrılarında kafa hacamatı çok faydalıdır.
Hacamat, çocukların gelişiminde, gençlerde ise daha dengeli bir ergenlik geçirmelerine yardımcıdır.
Metabolizmayı düzenleyerek, sindirim sitemi ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunur.
Detoks etkisiyle psikolojik rahatlama sağlar.
Hacamat ile Normal kan vermek arasındaki fark nedir?
Kan vermenin tıbbi faydalarından çok daha fazla olumlu etkiye sahiptir. Damardan alınan kanla (venöz kan), hacamat işleminde, deri altından alınan kan arasında çok ciddi farklar bulunmaktadır. Hacamat işleminde alınan kan örnekleri, damardan alınan kan örnekleriyle karşılaştırıldığında, biyokimyasal parametrelerin (üre, ürik asit, total kolesterol ve trigliserit) ve ağır metallerin (cıva,kurşun,alüminyum,arsenik) hacamat kan örneklerinde çok daha anlamlı şekilde yüksek olduğu yapılan çalışmalarla ortaya konulmuştur. Bu çalışma, Efendimiz’in ( S.A.V ) ‘’ kan aldırmanın en güzel yolu hacamattır ‘’ hadisini daha iyi anlamamıza yardımcı olmaktadır.
Kılcal damarların sonunda, deri altında biriken toksik maddelerin, hacamat ile dışarı alınmasıyla, çok önemli bir detoksifikasyon yapılarak ileride çıkabilecek muhtemel hastalıkların önlenmesi sağlanır. Dolayısıyla Hacamat, koruyucu hekimliğin en önemli tedavi metotlarındandır.
Bu açıdan bakıldığında, her sağlıklı kişinin de iyilik halinin devamlılığını sağlamak, hastalıklardan korunmak için yılda en az 2 sefer ( ilkbahar- sonbahar ) mevsim geçişlerinde hacamat yaptırması şiddetle tavsiye edilmektedir. Düzenli hacamat yaptıranlar, kışın soğuk algınlığı-grip olma riskinin azaldığı ve vücut dirençlerinin çok daha iyi olduğunu söylemektedir.